Agility

Kaj je agility?

Agility je kinološka športna disciplina, pri kateri sta aktivna tako vodnik kot tudi pes. Vodnik teče vzporedno s psom ter z vidnimi in slišnimi ukazi usmerja psa, da čim bolj natančno premaguje različne ovire. Agility predstavlja rekreacijo in zabavo hkrati. Temelji na igri v povezavi pes – vodnik. Ni naključje, da se vedno več parov (pes-vodnik) vključuje v to disciplino, saj nudi obilico zabave in sprostitve za oba.

Kdo lahko sodeluje?

Agility je ena redkih disciplin, kjer so lahko vključeni vsi psi, ne glede na pasmo, rodovnik, mešanico. Na tekmovanjih pri nas in drugod v Evropi lahko sodelujejo vodniki s psi vseh pasem, ki ga priznava FCI in so starejši od 15 oziroma 18 mesecev. Vsem uradnim tekmovanjem, razen kvalifikacij za svetovno prvenstvo, se lahko povsem enakopravno pridružijo tudi psi brez rodovnika.
Pri starosti vodnika ni omejitve. Pomembno je le, da je član Kinološkega društva, ki je včlanjeno v Kinološko zvezo Slovenije.

Kdaj lahko začnemo trenirati?

Priporoča se, da se z resnimi treningi začne pri 12 mesecih starosti psa. Vsekakor se lahko na zabaven način naučimo trikcev, ki jih potrebujemo v agilitiyu tudi prej, v tečaju mala šola agility ali obiskujemo osnovno šolanje.

Lokrovec 1b, 3000 Celje

info@kinoloskodrustvo-celje.si

041 386 470